Olyan cikket olvastam, hogy egyből kigondoltam egy írást általa és vele, aztán rájöttem, sokkal tisztább, ha átemelem a cikket magát, amiből meríteni akartam. Így a továbbiakban olvasható egy az egyben, ’tán ki sem kell fejteni majd, miért:

 

„Cigaretta vagy diétás italok: Melyiktől leszel hamarabb rákos?

A legtöbb ember, aki napi egy doboz cigarettát füstöl el, tudja, hogy vékony jégen táncol… de hányan vannak tudatában annak, hogy ha naponta fél liter diétás italt fogyasztanak, az magában már veszélyesebb lehet mint egy doboz cigaretta? És hogyan lehet a diétás ital rosszabb, mint a hagyományos ital? Annak ellenére, hogy több mint 4000 vegyi anyag van egy kereskedelmi cigarettában, a vezető vegyi anyag a diétás italban ténylegesen több rákos sejtet tenyészthet az emberi sejtekben – így vezetve rosszindulatú daganatok kialakulásához- mint amennyi a cigarettában van…legalábbis a közelmúltban elvégzett kutatások szerint.

Lehet a rák hosszan tartó depresszió végeredménye? Az biztos, hogy az agyi neuronok megölésével és a sejthalál meggyorsításával egy embert gyorsabban lehet megölni, mint a tüdőrákkal. A krónikus depresszió pedig üzemanyagot termel a vértestek mutációinak, ismertebb nevén a leukémiának.

A cigarettázó emberek a 22-es csapdájába vannak zárva. Az ördögi körbe ambícióik és dopamin szintjük állandó növelésével kapcsolódnak be, amelyet a rendkívüli nagy függőséget okozó nikotin gyárt.

A rák imádja a savas szervezeteket, ahol a sejtek oxigéntől és tápanyagoktól megfosztott állapotban vannak. Mégis, a cigarettánál sokkal rosszabb a mesterséges édesítőszerek testbe való bevitele, melyek elfogyasztásukkal megtréfálják a testet, oly módon, hogy szervezetünk ételnek hiszi őket. Elfogyasztásuk után viszont mutagénekkel mérgezik tisztító szerveinket. Egyes kutatások azt mutatják, hogy a test sohasem választja ki az összes aszpartámot, szorbitot, szukralózt vagy szacharint magából. Amikor egy ember Splendát, Nutrasweetet stb. fogyaszt, a tisztító szervek, mint a máj, a vese és a hasnyálmirigy túlfeszülnek attól a munkától, amit az ezektől a mérgektől való megszabadulás jelent. Ezek a szervek viszont létfontosságúak. Az aszpartám genetikailag manipulált is lehet, így szintetikus rákkeltő anyagokkal szennyezve a központi idegrendszert még éhesebbé tehet bennünket. Ez így van! A szintetikus cukrok fogyasztása éhesebbé tesz bennünket és valójában súlyfelesleget eredményez. Milyen ironikus, ugye?

Bizonyított, hogy az elhízás a rák egyik hajtóereje, így akár az elfogyasztott többlet cukor vagy mesterséges édesítőszerek okozzák, ugyanazt a romboló hatást fejtik ki a szervezetben, módosítva a sejtek DNS-ét, és a hosszú távú hatásokra “nincs gyógymód”. Szó mi szó, naponta 3 vagy 4 pohár diétás üdítő elfogyasztása sokkal veszélyesebb, mint egy doboz cigaretta elszívása. Bár a diétás üdítők kevesebb vegyi anyagot tartalmaznak mint a cigaretta, ezek a különleges “diétás” vegyszerek megfullasztják a sejteket és megváltoztatják DNS-üket. Mindez hosszú távon az emésztő- és központi idegrendszer krónikus betegségeit okozza, ami végül rákos daganatok kialakulásához vezet. Ez a “programozott sejthalál”-ról és a mitokondriumok alapvető megfullasztásáról szól. Gyakorlatilag a korai halált programozzuk be magunknak.

Nincs olyan vényköteles gyógyszer, ami gyógyítaná a mesterséges édesítőszerek hatásait. Tény, hogy az eddig dokumentált fibromyalgia eseteknek több mint 70 százaléka: a krónikus depresszió és a savas reflux, az elfogyasztott vegyi anyagok számlájára írandó.”

Ugye értik már, hogy miről beszéltem? Ehhez nem nagyon van mit hozzáfűzni. Teljesen másról akartam ma írni, aztán jött egy posztolt link az üzenőfalon, és ennyi volt.

 

Cigi, rágó, kóla, hogy is van a mondóka?

Kezdjük azzal, hogy napi egy dobozt szívok. Soknak mondható, de az én szakmámban a dohányzás egyet jelent a hatperces mini-pihenőkkel, tizennégy óra alatt (ami abszolút átlagot jelent nálunk) sokszor hat perc, számoljanak utána, az mennyi plusz pihenőt dob ki egy napra. És a stressz is hatalmas. Van egy kollégám, nem dohányzik, viszont naponta két liter üdítőt simán lenyel. Akkor mi most ketten rajtvonalhoz állunk (a vékony jégen), aztán zsatar neki? Igaz, hogy én üdítőt nem, vagy csak nagyon ritkán fogyasztok, a srác ellenben passzív dohányos, hiszen az ő szakmájában gyakorlatilag mindenki bagózik. Sokszor mondtam neki, jöjjön le velem néha a terembe, egy kis bicikli meg futópad még senkinek sem ellensége, még ha nem is akar komolyabban mozogni, ennyi elég lenne a tüdeje viszonylagosan tisztán tartásához (hozzátenném, még nem is a cigifüst a legnagyobb problémája, hanem a levegő, amit lélegez napi 24 órán keresztül). Nem akar jönni. Heti hat napot dolgozik, 12-14 órában, a maradék idejében alszik és munkába/hazafelé siet, eszik, számlát fizet, bevásárol.  Mivel egyedüli dolgozóként tartja el a családját, minden Forint számít, ezért pénze sem lenne arra, hogy picikét egészségesebben tudjon élni (róla még külön is fogok írni, érdekes a története).

Aztán itt van a depresszió, mondanom sem kell, szintén népbetegség (az elhallgatott éves öngyilkossági statisztikák finoman szólva is kiradírozott, majd 2HB-s grafitcerkával gyöngybetűkkel javított verziója lett ismertetve évről évre, immáron fél évtizede). Van olyan ember ma Magyarországon, aki ne tudna mondani egy ismerőst, barátot, rokont, akinek nincsen devizahitele, felhalmozott adóssága, elvesztett földje, elárverezett otthona, vagy ezeknek kombinációja? Mennyire mesterinek hat, ha fölmerül valakiben, talán van kapcsolat a mérgek között amit elfogyasztunk, a bankok pofátlanságot nem ismerő tevékenységén keresztül a rekordnagyságot elérő antidepresszáns-tabletta eladásokig? Azért mesteri, mert valahonnan minden ember érdekelt. Én dohányzom, ezért vékony a jég (azért az is érdekes, hogy ahány kórház mellett elmentem már életemben, olyannal még nem találkoztam, ahol az orvosok ne dohányoznának, pedig ők biztos láttak néhány „szép” tüdőröntgent), másoknak az üdítők teszik vékonnyá, de sokaknak a gyorskaja okozta elhízás az aktuális. Ez a kör egyenlőre végtelen, nem látni, hol záródik be. Nagyon úgy tűnik, hogy védtelenek vagyunk, mert senki nem áll mellénk, aki tehetne is valamit. A kormányunk szemet huny a hatalmas élelmiszerláncok hentelése fölött, az ellenzék csak a Nyugat seggét nyalja, azokét, akik leginkább érdekeltek a nép módszeres kiírtásában. A mainstream média felháborodik, néha, mikor leszólnak a brüsszeli  parlamentből, hogy lehet. Csak az emberek maradtak egymásnak, de ők meg ahelyett, hogy segítenék, folyton marják egymást, hogy politikai hovatartozás, vallási vagy nemi identitás szerint ugorjanak a másik torkának.

 

A Globalizációtól, félnünk nem kell!

Ha kimegyek az utcára, mit látok? Nőket, akiket magazinok öltöztetnek, férfiakat, akiket hárombetűs márkák irányítanak. Sokszor jönnek szembe fáradt, megtört arcok, és egyre gyakrabban látok megannyi dühös, nemtörődöm tekintetet. Néhányuk okostelefonba bújva próbálja átvészelni a pszichológiai hadviseléssel felérő metrózást, és akadnak, akik csak úgy lendülnek a semmiben szüntelenül, az elmúlt nap eseményeit feldolgozandó. A minap megtudtam az elmúlt hét legfontosabb információját, miszerint azok a ruhaüzletek, ahol sokakkal egyetemben én is vásárolok, a Fast-Fashion kategóriába tartoznak. Nem is tudom, hogyan bírtam eddig élni az életemet, hogy nem tudtam ezt. Egyébként ez annyit jelent, hogy „gyorsan veszel egy farmert, azt gyorsan kifizeted, majd gyorsan elhasználod, és gyorsan veszel egy másikat”. Igen, jómagam is figyelek arra, mit veszek föl, koszos-e a cipőm, megvan-e nyírva a szakállam. Aki nem így tesz, arra felfigyelnek, megbámulják, kiközösítik, megbélyegzik, degradálják.

Tudták azt, hogy régen gyakorlatilag minden kenderből készült? Állítólag többszázszor hasznosabb a ma használt fánál, például egy hold kenderből négyezerszer több papír nyerhető, mint egy hold fából. A Függetlenségi nyilatkozat első oldalait is kenderből készült papírra írták, nem fogják elhinni, de a Ford T-modellben is felhasználták néhány alkatrészhez. Bizonyítottan erősebb anyag a pamutnál, és még az acélnál is. De mi Fast Fashion-ben vásárolunk.

 Most biztos azon gondolkodik, Ön kivétel, hiszen nem követi a divatot, nincs okostelefon a zsebében, esetleg nem bambulja az aktuális bohócműsorokat a televíziójában. Nem, sajnos Ön sem kivétel. Valahogyan berántották kedves olvasó, ebben biztos lehet, mert a rendszer úgy van kitalálva, hogy részese legyen, hacsak nem egy tibeti kis vityillóból olvassa ezt az írást, egy MacBook Air-ről. Mert akkor Ön teljességgel megnyugodhat, hiszen védett helyen van, védett állapotban.  Ráadásul az Apple-nek van a legjobb vírusvédelme is.

A bejegyzés trackback címe:

https://utopiak.blog.hu/api/trackback/id/tr365232474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása